tiistai 28. toukokuuta 2013

Kesäloman kynnyksellä

Kesäloma lähestyy ja tuntuu, etten millään jaksaisi sinne asti. Tämä viimeinen työviikko on tuntunut pitkältä, sillä ulkona on kesä ja lämmintä yli 20 astetta. Mielessäni on puutarhanhoito ja kohta aukeava Lehtisaari. Saari aukeaa neljäs päivä kesäkuuta, jolloin pääsen viimeistään heittämään talviturkin pois. Olen saanut töissä kuitenkin nauttia ulkoilusta potilaiden kanssa ja yritän viedä heitä mahdollisimman paljon ulos aurinkoon. Kevät tuli viimein, kun sitä jaksoi odottaa. Seurasin viikkojen ajan, milloin koivun lehtien ilmestymistä. Kun ensimmäinen pieni hento silmu ilmestyi, sai se sydämeni riemuitsemaan, että talven selkä on taittunut ja kesä saa vallan. Kaikki tapahtuukin sitten nopeasti, kun lehdet putkahtavat. En edes ehdi huomata kaikkea luonnon kauneutta ja uuden syntyä. Koti lampenikin on saanut joutsen pariskunnan ja myös sorsat ovat saapuneet.
   Rakastan käen kukuntaa, jota ehdin odotella viikon ennen kuin kuulin sen hennon kukunnan metsän takaa. Myös auringon laskun ja nousun seuraaminen kuuluu kevääseen. Vuosi vuodelta luonto tulee minulle tärkeämmäksi. Nuorena en edes ajatellut auringon nousuja ja laskuja. Nyt taas saan luonnosta voimaa.
   Toukokuu on ollut kiireistä aikaa juhlien kannalta. Äitienpäivänä poikani kutsui minut, äitini ja miniäni Suometar-laivalle äitienpäiväristeilylle. Laivalla oli haitarin soittaja ja poikani valmistamaa ruokaa kuten erilaisia kaloja ym. hyvää. Risteilyn jälkeen työnsin äitini pyörätuolissa kaupungin keskustaan. Näin äitinikin pääsi nauttimaan kaupunkimme uudistetusta satamasta. Menimme Wilhelm-kahvilaan jätskille, minkä jälkeen haimme tyttäreni ja ajoimme taksilla mummolaan juomaan äitienpäiväkahvit. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin.


Suometar

 
Äitienpäivä lounas

Poikani 13-vuotis syntymäpäiviä vietettiin 19.5 mökillä, vaikka oikea syntymäpäivä oli 18.5. Vieraita oli vähemmän kuin ennen, mutta juhlat olivat onnistuneet. Olimme karsineet koulukaverit pois poikani toiveesta. Hän oli kuitenkin halunnut muutaman läheisen kaverin  juhliinsa.
   Leivoin banaanikakun, mokkapaloja ja tein ison täytekakun, jonka pojat koristelivat. Sää oli lämmin. Seuraavana viikonloppuna sain hengähtää mökillä ilman juhlintaa. Ensimmäinen kesäkuuta  on poikani ylioppilasjuhlat. Tämän viikon olen töiden ohessa puunannut kotia ja suunnitellut tarjoamisia. Vietän kesäkuussa lomaa, jota ennen minulle jää kolme vapaapäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti